momenteel bereikbaar + 32 3 771 65 70
0

Over Stake5.be

STAKE5.be's  bedrijfsfocus/filosofie

STAKE5.be wil een laagdrempelige, diverse, up-to-date en kosteneffectieve “apparatuur-bank” in de markt zetten, waarmee huurklanten hun productionele/ evenementiële doelen kunnen waarmaken. 

Ons business-model start vanuit de overtuiging dat “niet weloverwogen bezit” is voorbijgestreefd, en dat er veel te zeggen valt voor het huren van apparatuur.

Wij geloven dat in een "verhuureconomie" apparatuur optimaler/vaker ingezet kan worden tijdens haar levenscyclus, hetgeen een duurzaam gegeven is.

Ook geloven wij dat huren instant minder financiële middelen vergt dan kopen, en dus meer mogelijkheden/kansen biedt voor éénieder.   

STAKE5.be Historisch

Nadat STAKE5.be eerst een kort bestaan leidde als ongedwongen eenmanszaak, veranderde dit in 2005 naar een vennootschap met meerdere aandeelhouders/zaakvoerders. Pas toen werd er gestreefd een inkomen uit de zaak te kunnen halen. 

De eerste activiteit had weinig te maken met verhuur van materiaal, maar betrof het eventconcept "instant foto printing". Op events installeerden wij een aantal 42" plasmaschermen (toen nog een exclusief iets) op verhoogde "trussvoet". Op het event zelf namen wij foto's van de aanwezigen (in tal van samenstellingen en al dan niet in studiosetup). Vervolgens vertoonden wij deze foto's op meerdere plasmaschermen.  A.d.h.v. een code kon dan de juiste foto besteld worden (dit door eenieder aanwezig in de "eventzaal"). Voor het printen hadden wij op ons hoogtepunt een 8-tal Canon Pixma fotoprinters. Het kon anderzijds ook gebeuren dat wij de opdracht kregen om op een event elke "toekomer" te fotograferen en ervoor te zorgen dat iedereen na het event zijn/haar eigen foto (of b.v. magazinecover) mee naar huis kreeg. 

In bovenstaande alinea merkt men reeds dat ons eerste concept rondom diverse apparatuur draaide  (o.a. de 42" plasmaschermen). Opdat deze grote apparatuur-investering beter zou renderen, werd er nagedacht of er nog andere terugverdienmodellen zouden kunnen bestaan. Het was toen dat we het idee hebben opgevat onze 42" schermen te verhuren en dit lukte ook (voornamelijk naar standhouders op beurzen waar een plasmascherm een echte eye-catcher was op de beursstand). Men zou kunnen stellen dat de kieming van onze verhuuractiviteit toen is gestart.  

Met de kennis die we hadden over de plasmaschermen en hoe deze aan te sturen, zagen we ook mogelijkheden in "full service videoproducties" wat we een tijdlang ook veelvuldig gedaan hebben. Van zakelijke omgevingen tot festivals en van multicameracaptaties (geïmproviseerd vanuit laadruimte camionette) over grote beeldweergavesetups tot verfijnde presentatiesetups in Hertoginnedal. 

Al deze ervaringen hebben ons een sterke basis gegeven en geleerd hoe producties in het veld eraan toe gaan. Zo komt het dat wij ook AV-professionals goed aanvoelen. 

Langzamerhand zijn we dan meer onze focus gaan leggen op zuivere huur van materiaal en dat is het stadium waar we actueel in zitten.

STAKE5.be actueel

De firma wordt vandaag gedragen door drie peronen nl. Benjamin (magazijn- en veldman), Wouter (technisch baken) en Tom (huurbonnenmaker). 

De zaken zijn wat geprofessionaliseerd alsook "geëxpandeerd".

We opereren niet meer vanuit een garage in een woonwijk maar vanuit een ruime en goed ingerichte KMO-unit in Temse. 

Ook is het verhuurassortiment aanzienlijk verder uitgebouwd. Dit blijkt dag na dag een kapitaalintensieve activiteit met de nodige risico's (cf. snelle ontwaarding van apparatuur is een feit en technologische trends komen en gaan). 

Wij zijn geen snelgroeier maar een solide organische uitbouw van het bedrijf is voor ons voldoende.

De meest waardevolle "asset", één die we elke dag koesteren, zijn onze jarenlange trouwe en wederkerende klanten, maar ook nieuwe klanten verwelkomen wij natuurlijk zeer graag. 

Wij staan graag tot Uw dienst. 

Het STAKE5.be-team. 

Neem contact met ons op

Ons team

  • Tom Neerinckx

    Zaakvoerder
  • Wouter Michiels

    Zaakvoerder
  • Benjamin Smet

    Medewerker