0

Over Stake5.be

STAKE5.be's  bedrijfsfocus/filosofie

STAKE5.be wil een laagdrempelige, diverse, up-to-date en kosteneffectieve “apparatuur-bank” in de markt zetten waarmee onze huurklanten hun productionele/ evenementiële doelen kunnen waarmaken.  

Ons business-model start vanuit de gedachte dat “niet weloverwogen bezit” voorbijgestreefd is en dat er veel te zeggen valt voor het huren van apparatuur.

Wij geloven dat in een verhuureconomie apparatuur veelvuldiger ingezet kan worden in haar levenscyclus wat ecologisch een mooi gegeven is.

Ook geloven wij dat huren minder financiële middelen vraagt dan kopen en dus meer mogelijkheden/kansen geeft voor éénieder.   

STAKE5.be Historisch

Nadat het eerst een ongedwongen eenmanszaak was nam STAKE5.be in 2005 een vennootschapsvorm met meerdere aandeelhouders aan. Pas vanaf toen werd er gestreefd een inkomen uit de zaak te kunnen halen. 

De eerste activiteit had weinig met verhuur van materiaal te maken maar betrof het eventconcept "instant foto printing". Op events installeerden wij hiervoor een aantal 42" plasmaschermen (toen nog een exclusief iets) op verhoogde trussvoet. Op het event zelf namen wij foto's van de aanwezigen (in tal van samenstellingen en al dan niet in studiosetup). Vervolgens waren wij in staat om deze foto's van uit een centraal punt op de plasmaschermen te vertonen met een specifieke code erbij vermeld.  A.d.h.v. deze code kon dan de juiste foto besteld worden hiervoor hadden wij op ons toppunt een 8-tal Pixma fotoprinters. Het kon anderzijds ook gebeuren dat wij de opdracht kregen om op een event elke "toekomer" te fotograferen en ervoor te zorgen dat iedereen na het event zijn/haar eigen foto (of b.v. magazinecover) mee naar huis kreeg. 

In bovenstaande alinea is al duidelijk dat ons eerste concept rondom diverse apparatuur draaide dus ook de 42" plasmaschermen. Opdat deze zware apparatuur-investering zich beter zou laten terug verdienen werd er nagedacht of er nog andere terugverdienmodellen zouden kunnen bestaan. Het was  toen dat we het idee hebben opgevat onze 42" schermen te verhuren en dit lukte ook (voornamelijk naar beurzen waar dit een echte eye-catcher was op de beursstand). Men zou kunnen stellen dat de kieming van onze verhuuractiviteit toen is gestart.  

Met de kennis die we hadden over de plasmaschermen en hoe deze centraal aan te sturen, zagen we ook mogelijkheden in full service videoproducties wat we een tijdlang ook veelvuldig gedaan hebben van zakelijke omgevingen tot festivals en van multicameracaptaties (geïmproviseerd vanuit laadruimte camionette) over grote beeldweergavesetups tot verfijnde presentatiesetups in Hertoginnedal. 

Al deze ervaringen hebben ons een sterke basis gegeven om te weten hoe producties in het veld eraan toe gaan en zo komt het dat wij ook AV-professionals goed aanvoelen. 

Langzamerhand zijn we dan meer onze focus gaan leggen op zuivere huur van materiaal en dat is de fase waar we actueel inzitten.

STAKE5.be actueel

De firma wordt vandaag gedragen door drie peronen nl. Benjamin (magazijn- en veldman), Wouter (technische goeroe) en Tom (huurbonnenmaker). 

De zaken zijn wat geprofessionaliseerd alsook "geëxpandeerd".

We opereren niet meer vanuit een garage in een woonwijk maar vanuit een ruime en goed ingerichte KMO-unit in Temse. 

Ook is het verhuurassortiment aanzienlijk verder uitgebouwd. Dit blijkt dag na dag een kapitaalintensieve activiteit met de nodige risico's (cf. snelle ontwaarding van apparatuur is een feit en technologische trends komen en gaan). 

Wij zijn dan ook geen snelgroeier maar een solide organische uitbouw van het bedrijf is voor ons voldoende. 

De meest waardevolle "asset" die we vandaag hebben zijn onze jarenlange trouwe en wederkerende klanten, maar ook nieuwe klanten verwelkomen wij natuurlijk graag. 

Wij staan graag tot Uw dienst. 

Het STAKE5.be-team. 

Neem contact met ons op

Ons team

  • Tom Neerinckx

    Zaakvoerder
  • Wouter Michiels

    Zaakvoerder
  • Benjamin Smet

    Medewerker